Interim-management en
interim-CEO

Als onderneming zijn er veel situaties waarin een tijdelijke externe kracht op management- of kaderniveau van grote waarde kan zijn. Denk maar aan een tijdelijke vervanging bij ziekte of functiewijziging, maar ook aan specifieke projecten waarvoor je je intern personeel liever niet inschakelt om de normale werking van de organisatie niet te verstoren.

Daarnaast kan het ook op CEO-niveau interessant zijn om een beroep te doen op een tijdelijke externe kracht, bijvoorbeeld voor familiebedrijven die zich willen voorbereiden op een verdere professionalisering of privatisering. Dankzij mijn ervaring als CEO begeleid ik je organisatie op korte termijn naar een hoger niveau en voer ik de nodige veranderingen door om de algemene werking van je organisatie te optimaliseren.

Interim-managers zijn snel inzetbaar, flexibel en hebben een zeer hoog profiel. Bovendien kijken ze met een objectieve blik naar de organisatie, zien ze snel welke zaken beter kunnen en kunnen ze delicate situaties doelgericht aanpakken, ideaal dus voor crisismanagement, herstructureringen of optimalisatietrajecten. Een bijkomend voordeel van een manager of kaderlid op tijdelijke basis is dat alles zeer transparant verloopt en je enkel de gepresteerde tijd betaalt, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over extralegale verloningen.

Ik ben dus de ideale partner om de transformatie of reorganisatie van je bedrijf te leiden en zo de werking te optimaliseren en de competenties optimaal te benutten. Bovendien is het voor mij als ‘externe’ partij gemakkelijker om moeilijke maar noodzakelijke beslissingen te nemen binnen het veranderingsproces of binnen de organisatie.

Belangrijk bij dit alles is wel dat ik, anders dan veel consultants of coaches, ook effectief de operationele werking verzorg. Mijn rol gaat dus verder dan enkel het verlenen van advies bij het nemen van beslissingen. Dankzij mijn ruime ervaring in veranderingsmanagement, coaching en begeleiding, beschik ik over grote ervaring in de praktijk om doelstellingen tot een goed einde te brengen.